::AWAS:: Kepada semua blogger, jangan sampai blog anda diREMOVE!

Monday, 5 December 2011

Sumber/credit :: syukor



sebenarnya, menurut orang yang berpengalaman, google ni ada habit, yakni meng REMOVE blog orang. Haaa??? macam mana perkara ini boleh terjadi, sebab apabila blog korang di detect sebagai spam link secara automatik, blog korang akan diremove.
spam link ni terjadi apabila korang letak banyak2 URL korang (http://www.unknown-wannazmi.blogspot.com) kat shoutmix, Cbox, FB, Twitter kat kat macam2 tempatlah. bila banyak sangat tulisan biru tu, google akan detect blog korang itu sebagai SPAM. hahaha :)
so, untuk mengelakkan perkara itu terjadi, better korang letak URL macam ni unknown-wannazmi.blogspot.com. tengok!!! tak ada tulisan biru kan?? so, tak dapat dikesan oleh EN. Google pun.

korang jugak boleh letak URL cam ni http://unknown-wannazmi.blogspot.com/2011/12/untukmu-para-gadis-bunga-atau-mutiara.html ::: haha, kalau macam ini tak apa sebab dia bukan spam link.

kalau kes lain, kawan-kawan korang sendiri yang mark korang as SPAM, tu x boleh nak buat apalah.
itulah kepentingan mencari kawan sejati:: :)

wassalam::: Tq BRO shukor

0 comments:

Post a Comment

follow blog ini dengan seikhlas hati :)