::AWAS:: Kepada semua blogger, jangan sampai blog anda diREMOVE!

Monday, 5 December 2011

Sumber/credit :: syukor



sebenarnya, menurut orang yang berpengalaman, google ni ada habit, yakni meng REMOVE blog orang. Haaa??? macam mana perkara ini boleh terjadi, sebab apabila blog korang di detect sebagai spam link secara automatik, blog korang akan diremove.
spam link ni terjadi apabila korang letak banyak2 URL korang (http://www.unknown-wannazmi.blogspot.com) kat shoutmix, Cbox, FB, Twitter kat kat macam2 tempatlah. bila banyak sangat tulisan biru tu, google akan detect blog korang itu sebagai SPAM. hahaha :)
so, untuk mengelakkan perkara itu terjadi, better korang letak URL macam ni unknown-wannazmi.blogspot.com. tengok!!! tak ada tulisan biru kan?? so, tak dapat dikesan oleh EN. Google pun.

korang jugak boleh letak URL cam ni http://unknown-wannazmi.blogspot.com/2011/12/untukmu-para-gadis-bunga-atau-mutiara.html ::: haha, kalau macam ini tak apa sebab dia bukan spam link.

kalau kes lain, kawan-kawan korang sendiri yang mark korang as SPAM, tu x boleh nak buat apalah.
itulah kepentingan mencari kawan sejati:: :)

wassalam::: Tq BRO shukor

Adik Khairul Fahmi Che Mat meninggal dunia

Takziah buat penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat atas pemergiaan adik tersayang, Mohd Amirul Izzat 16 tahun kira-kira jam 11.15 pagi tadi. Punca kematian Allahyarham ialah demam denggi. Allahyarham meninggal dunia selepas lima hari dimasukkan ke Wad 2, Delima, HUSM.Mohd Amirul Izzat sebelum itu menerima rawatan di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) selama 15 hari. Jenazah pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Zainab 2 itu dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Wakaf Mek Zainab.


Berikut ialah kata-kata Apek:

Kali terakhir saya sempat berbual dengan Izat ketika dia dimasukkan ke HRPZ II sebelum Hari Raya Haji. Saya dimaklumkan oleh keluarga keadaannya bertambah teruk sehingga tidak sedarkan diri ketika sedang menghadapi Sukan Sea di Jakarta. Saya bertemu dengannya kali terakhir selepas Khamis lepas, ketika itu arwah sudah tidak sedarkan diri. Izat minat dengan bola tetapi kurang pandai.

Takziah sekali lagi kepada Apek dan keluarga atas dugaan ini. Al-Fatihah.


Sumber http://bulanpurnama89.blogspot.com

follow blog ini dengan seikhlas hati :)